ГоловнаПолітика

МЗС закликає Росію утриматися від гуманітарного конвою в Україну

На Донбасі вже працюють представники ООН і Червоного Хреста

МЗС закликає Росію утриматися від гуманітарного конвою в Україну
Фото: sled.net.ua

Міністерство закордонних справ закликає Росію утриматися від гуманітарного конвою в Україну.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"На тлі неодноразових порушень російською стороною режиму державного кордону з Україною та постачання зброї, техніки та найманців, в української сторони є обґрунтовані підстави вважати, що згаданий (гуманітарний) конвой може бути використано для подальшої ескалації напруги, і це призведе до ще більшого ускладнення становища жителів Донбасу", - наголошується в ньому.

Україна звернулися до міжнародних партнерів, які погодилися надати допомогу і підтримку українській владі у забезпеченні нагальних гуманітарних потреб і відбудові Донбасу, зокрема, вже працюють представники ООН і Червоного Хреста.

"Нагадуємо російській стороні, що згідно з міжнародним правом направлення гуманітарних вантажів передбачає звернення від України як приймаючої держави, узгодження переліку предметів гуманітарної допомоги, її доставку виключно каналами ООН або через Міжнародний Комітет Червоного Хреста", - підкреслює МЗС.

Міністерство також зазначає, що будь-яке постачання гуманітарної допомоги в райони, які перебувають під тимчасовим контролем терористів, можливе у разі досягнення відповідних домовленостей у рамках консультацій Тристоронньої контактної групи.

МЗС звертається до міжнародних партнерів з проханням закликати Росію утриматися від будь-яких кроків, які можуть призвести до загострення ситуації на Донбасі

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен побоюється, що Росія здійснить військове вторгнення в Україну під прикриттям гуманітарної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram