ГоловнаПолітика

Кабмін запропонував увести санкції проти 172 росіян і 65 компаній (оновлено)

Уряд розробив для ворогів України 26 різних обмежень

Кабмін запропонував увести санкції проти 172 росіян і 65 компаній (оновлено)
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів запропонував увести санкції проти 172 громадян Росії та 65 компаній.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, пише РБК-Україна.

"Кабмін передає Раді прізвища 172 осіб - громадян РФ, які фінансують тероризм, підтримали анексію Криму, а також 65 юридичних осіб, переважно російської власності та російської резидентури, які підтримують і фінансують тероризм", - сказав він.

За словами прем'єра, Кабмін затвердив проект закону про санкції. Туди увійшли 26 видів санкцій, зокрема: заморожування активів, заборона діяльності, заборона на користування ліцензіями, заборона приватизації, заборона транзиту всіх видів ресурсів, проведення перевірки фіноперацій, зупинка операцій.

Окрім того, передбачено можливі заборони на в'їзд і пересування.

Згідно з текстом законопроекту, Україна також може вводити обмеження або заборону на виготовлення або розповсюдження друкованої продукції й інших інформаційних матеріалів, припинення дії торговельних договорів, спільних проектів і промислових програм в окремих сферах, зокрема у сфері безпеки та оборони.

Крім того, до санкцій належить заборона на передачу технологій і прав на об'єкти інтелектуальної власності, припинення культурних обмінів, наукової співпраці, освітніх і спортивних контактів, розважальних програм з іноземними державами та іноземними юридичними особами.

Також у список санкцій увійшли заборона діяльності партій, рухів та інших громадських і релігійних організацій, позбавлення державних нагород України.

Рішення про введення санкцій ухвалюватиме Рада національної безпеки і оборони за поданням Президента, уряду, Служби безпеки України або Національного банку України.

Санкції вводитимуть за указом Президента.

Нагадаємо, що громадяни РФ володіють кожною десятою компанією з рейтингу 200 найбільших компаній в Україні. До найбільших активів Росії та її олігархів в Україні належать такі компанії, як Промінвестбанк, Сбербанк России, ВТБ, Альфа-Банк, металургійний холдинг ІСД, "Київстар", "МТС", "Лукойл-Україна", ТРЦ "Океан плаза" і готель "Прем'єр Палац" у Києві, лотерейні компанії МСЛ і "Патріот", сигаретний дистриб'ютор "Мегаполіс", страховики "ІНГО Україна" і "Провідна", а також безліч інших компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram