ГоловнаПолітика

Затримано співробітника Державного центру радіочастот, з вини якого було збито вертоліт АТО

Зрадникові Батьківщини загрожує довічне ув'язнення

Затримано співробітника Державного центру радіочастот, з вини якого було збито вертоліт АТО
Фото: www.facebook.com/theministryofdefence.ua

Спецгрупа МВС затримала чоловіка, який передавав терористам інформацію про переговори українських силовиків.

"Саме завдяки зусиллям затриманого терористам вдалося збити в районі гори Карачун вертоліт Національної гвардії з генералом Сергієм Кульчицьким на борту. Зараз зрадника Батьківщини передано Службі безпеки України, він активно співпрацює зі слідством", - повідомляється на сайті МВС.

Громадянина Р., жителя м. Краматорськ, 1972 року народження, затримали минулого тижня.

Як співробітника державної організації "Український державний центр радіочастот", у травні 2014 року цього чоловіка завербував офіцер зв'язку "ДНР" Віктор Аносов (позивний -"Ніс"). У коло обов'язків завербованого зрадника входило сканування радіочастот військових і надання інформації про дії та пересуваннях українських силовиків.

Проживаючи біля аеропорту, чоловік також надавав інформацію про зліт українських вертольотів і літаків, а також координував артобстріли позицій українських військ з боку терористів "ДНР".

Правоохоронці встановили, що саме Р. надав терористам інформацію про точний час прильоту на гору Карачун вертольота з генералом Кульчицьким на борту.

"Громадянин Р. співпрацював із терористами винятково з ідейних міркувань, підтримуючи ідею відокремлення частини нашої держави та приєднання її до Росії. Зрадник Батьківщини був особисто знайомий з Гіркіним", - повідомляє МВС.

Якщо суд визнає провину Р. у співучасті у терористичних актах з людськими жертвами доведеною, то йому може загрожувати покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram