ГоловнаПолітика

Колесніков ініціює програму відновлення Донбасу

Витрати на закупівлю громадського транспорту візьмуть на себе фонди Ріната Ахметова, Бориса Колеснікова та Вадима Новинського

Колесніков ініціює програму відновлення Донбасу
Архив
Фото: Макс Левин

У Краматорську відбулося засідання робочої групи з відновлення інфраструктури звільнених регіонів на чолі з головою парламентського комітету з питань транспорту і зв'язку Борисом Колесніковим.

У зустрічі взяли участь представники міської влади Слов'янська, Краматорська, Дружківки та Костянтинівки, народні депутати, представники місцевого бізнесу, а також менеджери Фонду Колеснікова.

Міські чиновники описали масштаби проблем і руйнувань у містах, в яких протягом кількох місяців тривали бойові дії. Під час зустрічі було окреслено пріоритетні завдання, одним з яких є відновлення ефективної роботи громадського транспорту на звільнених територіях.

Колесніков зазначив, що розв’язання цієї проблеми візьмуть на себе іменні фонди Ріната Ахметова, Бориса Колеснікова та Вадима Новинського. "Залучаючи капітал і ресурси трьох фондів, постараємося допомогти з новим рухомим складом уже найближчим часом. Завдання у нас дуже просте - відновити громадський транспорт. Враховуючи, що держава перебуває у важкому стані, всі витрати щодо рухомого складу фонди візьмуть на себе. Ні бюджетних, ні позабюджетних коштів тут не буде. Виключно благодійна функція. І що швидше, то краще", - зазначив політик.

Колесніков висловив сподівання, що перші результати роботи жителі зможуть відчути менш ніж через місяць. "Ми беремо термін 30 днів, щоби хоча б частково налагодити роботу транспорту у Слов'янську, Краматорську, Дружківці і Костянтинівці. В ідеалі було б добре встигнути до початку нового навчального року, проте багато що залежатиме від виробничих потужностей заводу", - заявив Колесніков під час спілкування з журналістами.

Колесніков також оцінив можливий бюджет соціального проекту: "Про які суми йтиметься? Про десятки мільйонів, але ще багато міст постраждали, в які ми не можемо не піти і не допомогти. Багато тролейбусів треба Слов'янську і Краматорську, трохи менше - Костянтинівці та Дружківці. Є багато інших проблем, але ця, на мій погляд, зараз найактуальніша. Будемо закуповувати тільки новий рухомий склад. У нас є 2 заводи, тож від добра добра не шукають".

Він також заявив, що вже найближчими днями здійснить відрядження до Луцька, де проведе переговори з виробниками тролейбусів та іншого міського транспорту для потреб постраждалих міст Донбасу.

Як зазначив політик, з його ініціативи буде підготовлено програму відновлення Донбасу. "Донбас назавжди з Україною, і ми повинні зробити все, щоб гідно представляти свій край на всеукраїнському та світовому рівні. Будемо допомагати всією громадою", - пообіцяв Колесніков.

Нагадаємо, внаслідок бойових дій на Донбасі рух громадського транспорту у Слов'янську, Краматорську, Дружківці та Костянтинівці було практично повністю паралізовано. Краматорська міськрада просить Кабінет Міністрів виділити 68,7 млн гривень на відновлення інфраструктури міста, зруйнованої внаслідок бойових дій.

Як повідомлялося, сьогодні голова парламентського комітету з питань транспорту Борис Колесніков здійснив робочий візит до Слов'янська і Краматорська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram