ГоловнаКультура

В Україні з'являться "Донбаські студії"

Група експертів вивчатиме історію та економіку Донбасу

В Україні з'являться "Донбаські студії"
Фото: Вадим Крутивус

Фонд і платформа сучасної культури "Ізоляція" ініціює створення "Донбаських студій", в рамках яких експерти досліджуватимуть політику, економіку і культуру Донбасу.

Про це в інтерв’ю LB.ua розповіла засновниця фонду Любов Михайлова.

"Перше, чим ми хочемо зайнятися, - це вивчення феномена тіньової економіки і як це призвело до того результату, який ми маємо сьогодні, - заявила Михайлова. - Ми хочемо розкласти економіку Донбасу на складові і подивитися, як вона працювала всі ці роки".

За словами засновниці "Ізоляції", платформу "Донбаські студії" вже підтримали Київський університет імені Тараса Шевченка, а також кілька західних університетів.

"На основі цих досліджень буде зроблено "дорожню карту" розвитку Донбасу майбутнього", - планує Михайлова.

Нагадаємо, співробітники фонду "Ізоляція" тимчасово працюють у Києві, оскільки територію фонду, який розташовано на заводі ізоляційних матеріалів у Донецьку, захопили бойовики.

Один з поточних проектів фонду - вистава "Глибинні мрії", яку ставить режисер Вірляна Ткач. Прем'єра вистави відбулася в Донецьку в 2013 році - в її основу лягли інтерв'ю з молодими донеччанами. Продовження проекту буде представлено на Гогольфесті у вересні - цього разу ті ж молоді люди з Донецька розкажуть про свої нинішні мрії. Участь у проекті також беруть письменник Сергій Жадан і фрік-кабаре Dakh Daughters.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram