ГоловнаЕкономікаФінанси

Яценюк озвучив план скорочення кількості податків з 22 до 9

Кабмін готує серйозну податкову реформу

Яценюк озвучив план скорочення кількості податків з 22 до 9
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу анонсував податкову реформу, після якої в Україні залишиться всього 9 податків замість нинішніх 22.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Зокрема, повністю скасують збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності; цільову надбавку до чинного тарифу на природний газ; рентну плату за транспортування нафти; збір за місця для паркування транспортних засобів; туристичний збір; збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Акцизний податок об'єднає в собі нинішні акцизи, збір за першу реєстрацію автомобіля, екологічний податок на паливо і цільову надбавку до чинного тарифу на електричну та теплову енергію.

До екологічного податку приєднають збір за спецвикористання лісових ресурсів. Плату за користування надрами, збір за користування радіочастотним ресурсом, збір за спецвикористання води об'єднають в рентну плату. Податок на нерухомість і податок на землю стане одним податком на нерухомість. Єдиним податком також буде приєднаний фіксований сільгоспподаток.

Також залишаться податок на прибуток, податок на доходи фізосіб, ПДВ і єдиний соцвнесок.

Новий єдиний податок і податок на нерухомість повністю перейдуть до місцевих бюджетів, заявив Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram