ГоловнаПолітика

У Миколаєві відбувся проплачений мітинг проти подорожчання компослуг

Учасники мітингу не знали, що центральну подачу гарячої води в Миколаєві припинено більш ніж 10 років тому

У Миколаєві в середу, 6 серпня, біля будівлі облдержадміністрації пройшов мітинг нібито місцевих жителів проти підвищення тарифів на комунальні послуги та проти відключення гарячої води в місті. Про це повідомляє видання "Преступности.НЕТ".

Перед будівлею ОДА з миколаївською символікою і плакатами зібралося близько 60 осіб, які представлялися корінними жителями Миколаєва. Основними вимогами були зниження плати за комунальні послуги, підвищення пенсій і заробітних плат.

Примітно те, що представники "місцевої" громадськості вимагали повернути подачу гарячої води, заявляючи, що не так давно її відключили. Але загальновідомим фактом є те, що центральну подачу гарячої води в Миколаєві припинено більш ніж 10 років тому. Окремі будинки міста підключено до котелень, які добре працюють. При цьому тема з відключенням гарячої води актуальна наразі для міста Києва. Мабуть, організатори таких акцій припустили, що проблематика з гарячою водою характерна для всієї України.

У коментарі журналістам одна з організаторів цієї акції на питання про те, коли в її будинку відключили воду, запропонувала звернутися до інших протестувальників, оскільки вона є всього лише "гостею" Миколаєва.

Мітингувальники зверталися з претензіями безпосередньо

до нового губернатора Вадима Мерікова.

"За що ми вас обирали? Ми не хочемо вибирати "панків". Ми вас вибрали, ми можемо і прибрати", - говорили мітингувальники.

Варто зазначити, що посада губернатора не є виборною, а призначуваною президентом України.

Текст на плакатах, які тримали в руках "обурені мешканці міста", написаний як українською, російською, так і англійською. Причому самі мітингувальники не знали переклад написаного.

"Підвищення... Ми хочемо що?... Їсти...(...) Ви хочете їсти? У вас є статки, щоб їсти щодня? А ось ми не працюємо", - сказали протестувальники.

Присутні також показали сценку, яка, за їх словами, відображає заклопотаність місцевих людей тим, що міська влада відключила централізовану подачу води.

До невдоволених "миколаївців" вийшла заступник директора департаменту інформаційної діяльності Світлана Скиба, яка повідомила, що Меріков зараз із робочим візитом вирушив до Києва, вона взяла список вимог, щоб надалі передати його голові Миколаївської ОДА.

Після закінчення мітингу частина його учасників попрямувала в центр міста до ТРЦ "Сіті-Центр" і готелю "Миколаїв", де людям роздали гроші за участь у мітингу. Як повідомляє "Преступности.НЕТ", учасникам мітингу передавали купюри номіналом по 20 і 100 гривень.

Фото: news.pn

Фото: news.pn

Учасники акції розбилися на три групи, очікуючи оплати за участь у мітингу: одна сиділа на зупинці біля входу в "Сіті-Центр", дві - чекали на алеї, що посередині проспекту Леніна.

Через час прийшов один із координаторів акції з грошима. Щоб не привертати до себе уваги, він разом із найактивнішою учасницею попрямували до входу в готель "Миколаїв", де він передав їй кошти.

Фото: news.pn

Як вдалося дізнатися "Преступности.НЕТ" із компетентних джерел у правоохоронних органах, мітинг організовано спецслужбами Росії і спрямовано на дестабілізацію ситуації в південних областях України. Заявку на проведення даної акції подала якась Міжнародна громадська організація "Інститут міжнародного впливу". Однак сама акція анонсувалася іншою установою - МГО "Незалежний центр громадського контролю за виборчим процесом". Ці організації пов'язують безпосередньо з нардепом-сепаратистом Олегом Царьовим і організацією "Український вибір" Віктора Медведчука, кума президента Росії Володимира Путіна.

Раніше такі мітинги проводили і в інших регіонах країни. До слова, 23 липня в Одесі відбувся пікет, основною вимогою якого було підвищення соціальних виплат. А 24 липня біля стін Державної обласної адміністрації в Одесі зібралося близько 200 осіб з тими самими вимогами. В той самий день у Харкові відбувся схожий мітинг-флешмоб. Потім 29 липня в Херсоні на площі Свободи під час проведення мітингу "Три товстуни" протестувальники виступили проти підвищення тарифів на комунальні послуги та відключення гарячої води.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram