ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Білорусь почали консультації про припинення торговельної війни

Мінськ досі не зняв обмеження на українські товари

Україна і Білорусь почали консультації про припинення торговельної війни
Фото: suyarkov.com

Україна і Білорусь у вівторок, 5 серпня, провели консультації про скасування обмежень на українські товари в Білорусі та зняття Україною у відповідь санкцій на білоруські товари.

Про це сказав урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, пише "Інтерфакс-Україна".

"Було визнано, що фактично порушено угоди про вільну торгівлю. Білоруська сторона вже зробила низку кроків для виправлення ситуації, внесла зміни в певні постанови. Ми зі свого боку провели консультацію з нашими виробниками і вирішили, що можемо піти назустріч білоруській стороні, прийнявши рішення про призупинення санкцій щодо білоруських товарів. Це відбудеться, якщо білоруська сторона повністю розблокує постачання продукції на свій ринок, тобто скасує ліцензування", - заявив він.

При цьому П'ятницький додав, що обмеження з білоруського боку наразі чинні й українського експорту ще не відновлено.

"Ми, звичайно, будемо відстежувати, як вони виконують свої постанови, щоб забезпечити доступ на ринок товарів з України. Наші обмежувальні заходи введено до 2016 року, їх можна будь-коли відновити - за скаргою українського виробника про порушення умов", - наголосив урядовий уповноважений.

Нагадаємо, в середині липня Україна ввела обмежувальні імпортні мита на низку білоруських товарів, зокрема на холодильники і молочну продукцію, мотивуючи це недружніми і дискримінаційними діями уряду Білорусі щодо українського пива й українських кондитерських виробів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram