ГоловнаПолітика

ГПУ завела справу на чиновників Міноборони через бронежилети

Унаслідок зволікання 200 солдатів поранено

ГПУ завела справу на чиновників Міноборони через бронежилети
Фото: Кузьма Джунь

Генеральна прокуратура почала досудове розслідування відносно посадових осіб Міністерства оборони та Генерального штабу за фактом затягування закупівлі шоломів і бронежилетів для військовослужбовців Збройних сил.

Як повідомляється на сайті ГПУ, розслідування ведеться за ч.2 ст.367 (службова недбалість) і ч.2 ст.425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що протягом 2014 року Міноборони отримало з держбюджету 13,5 млрд грн, а також благодійну допомогу на суму майже 137 млн грн. 140 млн грн із загальної суми призначалися для закупівлі кулезахисних шоломів і бронежилетів.

Як з'ясувалося, посадові особи Міноборони довгий час зволікали з початком процедури їх придбання і штучно затягували договірний процес закупівлі. Унаслідок таких дій за два з половиною місяці зволікання майже 200 військовослужбовців Збройних сил України, не маючи касок, отримали поранення голови.

Нагадаємо, в середині червня виник скандал: Мінобороны і АМКУ обмінялися звинуваченнями у блокуванні закупівель бронежилетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram