ГоловнаСуспільствоПодії

Комбат "Донбасу": зачистка Донецька займе щонайменше місяць

Семенченко спрогнозував, скільки часу потрібно для звільнення Донбасу

Комбат "Донбасу": зачистка Донецька займе щонайменше місяць
Семен Семенченко
Фото: www.facebook.com/dostali.hvatit

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко вважає, що на зачистку Донецька від бойовиків знадобиться щонайменше місяць.

В інтерв'ю "Фокусу" на запитання про те, чи можна звільнити місто до Дня Незалежності, він відповів: "Наскільки я знаю ситуацію, таке завдання виконати нереально. На поетапну зачистку кварталів може знадобитися близько місяця-півтора".

Для звільнення всього Донбасу від терористів, на думку Семенченка, потрібно щонайменше два місяці. "Для цього треба виконати кілька умов. По-перше, зачистити зрадників, які зливають інформацію. По-друге, замінити осіб, які погано забезпечують логістику, при цьому кричать "ура!" на телеекранах. Якщо ситуація залишиться такою самою, місяці два-три нам будуть потрібні для визволення Донбасу", - сказав Семенченко.

За його словами, бойовики чинять серйозний опір і не відступають у паніці. "Більшість зайнятих силами АТО міст за фактом були просто залишені терористами: Слов'янськ, Краматорськ, Костянтинівка, Артемівськ. Реально захоплювали ми тільки Первомайськ, Лисичанськ і Попасну. Це говорить не про те, що вони втікають у паніці, просто змінилася їхня стратегія", - заявив комбат "Донбасу".

Семенченко також попереджає, що високий ризик серйозних терористичних актів поза зоною АТО. "Зараз багато людей вважають, що десь там далеко йде антитерористична операція і все. Серйозні теракти, наприклад, у Києві, можуть сильно змінити загальну ситуацію", - заявив він.

Нагадаємо, 4 серпня з'явилася інформація, що добровольчі батальйони "Азов" і "Шахтарськ" увійшли на околиці Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram