ГоловнаПолітика

Агресія Росії проти України триває, - МЗС

З території РФ обстріляли ЗСУ, також зафіксовано вторгнення російських вертольотів

Агресія Росії проти України триває, - МЗС
Фото: dpsu.gov.ua

Міністерство закордонних справ протестує проти чергового порушення Росією повітряного простору та обстрілу території України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"4 серпня нотою МЗС черговий раз висловлено категоричний протест російській стороні у зв'язку з актами агресії проти нашої держави, які було здійснено з 1 по 3 серпня", - сказано в повідомленні.

Зокрема, з території Росії завдано ряд артилерійських ударів по позиціях Збройних сил поблизу пунктів пропуску через державний кордон "Довжанський", "Дякове" та "Червонопартизанськ", населених пунктів Дякове і Станиця Луганська Луганської області та населеного пункту Амвросіївка Донецької області.

"У районах населених пунктів Благовіщенка, Герасимівка, Золотарівка, Красна Талівка, Широке і Юганівка Луганської області було зафіксовано вторгнення в повітряний простір з території Росії одинадцяти вертольотів, зокрема Мі-8, Мі-24 та КА-52. Безпілотні літальні апарати проникали з території Росії в повітряний простір України в районі прикордонного пункту пропуску "Довжанський", населених пунктів Герасимівка, Золотарівка, Благовіщенка та Юганівка Луганської області, а також Сєдове Донецької області", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що російські спецслужби і далі надають підтримку терористичним організаціям "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка", а також надсилають бойовиків-найманців в Україну для дестабілізації ситуації.

МЗС категорично вимагає від російської сторони негайно покласти край таким злочинним діям, спрямованим проти незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, відвести війська від кордону з Україною і приєднатися до зусиль нашої держави та міжнародної спільноти з метою стабілізації ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram