ГоловнаСуспільствоПодії

Терористи не допустили міжнародних експертів до місця падіння "Боїнга"

Нині тривають переговори між представниками місії ОБСЄ і бойовиками

Терористи не допустили міжнародних експертів до місця падіння "Боїнга"
архив
Фото: EPA/UPG

Терористи не допустили експертів міжнародної місії до місця падіння літака Malaysia Airlines у Донецькій області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Міжнародна група експертів сьогодні станом на 12:40 не змогла приступити до роботи на території падіння літака Boeing 777 внаслідок блокування пересування колони терористами, які контролюють цю територію. За повідомленням з місця подій, зараз тривають переговори між представниками місії ОБСЄ та терористами про можливість продовження руху", - сказано в повідомленні.

Українські військові підкреслюють, що не ведуть жодних бойових дій в радіусі 20 км від місця падіння літака і 10 км уздовж маршруту руху колони експертів.

До роботи мають узятися 124 фахівці, які рухалися на місце аварії літака у 18 автомобілях.

Група планувала обстежити два поля на захід від місця катастрофи.

Крім того, в понеділок о 12:20 з Харкова в Нідерланди вилетів літак, на борту якого знаходяться контейнери, що містять фрагменти тіл і особисті речі загиблих пасажирів літака, знайдені експертами на місці його падіння протягом 2-3 серпня, а також матеріали ДНК і особисті речі, які певний час зберігалися в морзі в Донецьку.

3 серпня група міжнародних експертів завершила обстеження першої з п'яти ділянок на місці падіння літака Malaysia Airlines в Донецькій області.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. Внаслідок авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, що перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram