ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція затримала 3 активістів Майдану і "Правого сектору" після бійки перед концертом Ані Лорак в Одесі

Затримані вимагали скасувати виступ співачки

Міліція в неділю затримала трьох активістів Майдану і партії "Правий сектор", які влаштували бійку через концерт Ані Лорак на пляжі в Одесі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області.

Близько 400 правоохоронців забезпечували охорону громадського порядку для проведення концерту Ані Лорак в нічному клубі "Ібіца".

Активісти Майдану і "Правого сектору" влаштували мітинг перед входом до закладу, вимагаючи скасувати виступ. Коли адміністрація відмовилася виконати їхні вимоги, люди спробували прорватися в клуб з боку пляжу, де знаходився кордон міліції. Внаслідок цього сталася бійка.

"Внаслідок провокаційних дій групи осіб, які намагалися зірвати виступ і не допустити проведення концерту, скоєно напад на правоохоронців з метою прорвати їх живий кордон, завдано металевим предметом тілесних ушкоджень в область голови працівнику спеціального батальйону міліції", - йдеться в повідомленні УМВС.

Також постраждали, за різними оцінками, від трьох до десяти активістів Майдану і "Правого сектору".

Їх соратники мають намір о 15:00 понеділка пікетувати будівлю міліції в Одесі, вимагаючи залучити до відповідальності винних у "побитті неозброєних громадян".

Правоохоронці затримали трьох найактивніших учасників заворушень.

За фактом інциденту проводиться перевірка.

Міністерство внутрішніх справ має намір провести службове розслідування за фактом перевищення повноважень міліціонерами під час їхньої бійки з активістами перед концертом співачки Ані Лорак в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram