ГоловнаПолітика

Радник Авакова: Росія готується відібрати гроші у Арбузова та Курченка

Чиновники-втікачі подумують про прийняття громадянства Казахстану

 Радник Авакова: Росія готується відібрати гроші у Арбузова та Курченка
Фото: Макс Левин

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що кілька людей з оточення колишнього президента Віктора Януковича подумують над тим, щоб отримати громадянство Казахстану. Серед них - колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, олігарх Сергій Курченко та син екс-генпрокурора Артем Пшонка.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи інформацію Генпрокуратури про те, що Віктор Пшонка, можливо, став громадянином Казахстану.

"Всі ці негідники, перераховані вище, не представляють для Путіна жодної політичної цінності. Виступати і агітувати за Новоросію вони не хочуть і не вміють. Виступати в підтанцьовці у лузера Януковича їм також дуже не хочеться. Однак їхні гроші, награбовані в Україні, не дають спокою високопоставленим працівникам правоохоронних органів Росії, які вже отримали добро на дії з "роздягання" біженців з України. Планується порушення кримінальних справ з метою "розвести" на гроші (дуже великі гроші!) за принципом "якщо ти негідник і пограбував свій народ, то поділися з іншими негідниками, які тебе зараз прикривають і не видають Україні", - заявив Геращенко.

За його даними, втікачам пред'являть звинувачення у порушенні валютного та фінансового законодавства Російської Федерації.

"Ось справжня причина за якою сім'я Пшонок та інші негідники зібралися перекочувати в Казахстан. Рекомендую високопоставленим чиновникам правоохоронної системи Казахстану перейнятися питанням зняття мзди з цих товаришів, щоб не упускати свого", - написав Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram