ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко доручив комунальним службам розчистити пляжі Києва

Цього року міські пляжі приймають понад 10 тис. відпочивальників

Кличко доручив комунальним службам розчистити пляжі Києва
архив
Фото: Макс Левин

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко доручив комунальним службам розчистити пляжі від незаконних забудов, занедбаних споруд, звалищ сміття і незаконної торгівлі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Київської міської державної адміністрації.

Кличко зазначив, що цього року міські пляжі приймають понад 10 тис. відпочивальників, оскільки в Києві багато вимушених переселенців зі сходу і невизнаної Республіки Крим.

"Саме тому питання дотримання санітарних норм і порядку в місцях великого скупчення людей потребує негайного вирішення. Йдеться про елементарне - вивезення сміття, біотуалети, душові кабіни, місця для переодягання, фонтани з питною водою", - сказав Кличко під час інспекції комунальних пляжів в Гідропарку і на Трухановому острові.

Мер закликав підприємців, які працюють у зонах відпочинку, бути соціально відповідальними і разом із владою міста підтримувати комфортні умови для відпочивальників.

Крім того, він додав, що порядок наводити потрібно не тільки на пляжах, а й на прилеглих до них територіях.

"Наводити порядок потрібно вже з під'їздів транспорту. Нема дорожньої розмітки та нормально регулювання руху транспорту, не відведено місця для зупинок громадського транспорту. Потрібно облаштувати паркінги, пішохідні доріжки", - додав Кличко.

Мер також доручив вирішити питання оренди велосипедів і створення відповідних маршрутів для безпечного пересування територією і звернув увагу керівників районів на необхідність негайного наведення порядку в місцях відпочинку.

Нагадаємо, 21 липня Державна санітарно-епідеміологічна служба констатувала роботу 144 безпечних сертифікованих купальних пляжів з 229 пляжів і рекреаційних зон у Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях та місті Києві за станом на 18 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram