ГоловнаПолітика

Байден пообіцяв Порошенкові, що США розширять економічну підтримку Києва

Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі

Байден пообіцяв Порошенкові, що США розширять економічну підтримку Києва
Джозеф Байден
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Як повідомляє прес-служба Президента, Байден схвалив консолідацію парламенту і уряду, завдяки якій вдалося утримати внутрішньополітичну стабільність в Україні. Він також заявив про підтримку позиції України з боку США в МВФ, який зараз розглядає надання другого траншу за програмою підтримки stand-by. Крім того, як повідомив віце-президент США, зараз працює спеціальна група для розширення прямої економічної підтримки України. Відзначається, що, крім фінансової та економічної, США розглядають можливість розширення підтримки України в інших сферах.

Порошенко і Байден також обговорили ситуацію на Донбасі та хід міжнародного розслідування обставин падіння літака рейсу МН17.

Порошенко повідомив, що експерти в супроводі місії ОБСЄ дісталися до місця падіння літака і вже другий день працюють на місці катастрофи. Він зазначив, що доступ і безпечна робота експертів стали можливими завдяки односторонньому режиму припинення вогню в зоні падіння літака в радіусі 20 км з української сторони та досягнення відповідних домовленостей з бойовиками під час останнього засідання тристоронньої контактної групи в Мінську.

"Той формат врегулювання, який ми встановлюємо на місці розслідування, а саме двостороннє припинення вогню, моніторинг з боку ОБСЄ із застосуванням відповідних технологій, зокрема безпілотних літальних апаратів, переговори тристоронньої контактної групи, початок звільнення заручників, - зможе пізніше стати моделлю для всієї зони бойових дій і дати можливість для повної реалізації мирного плану", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель під час телефонних консультацій з Президентом України в п'ятницю оцінила зусилля Петра Порошенка з підтримки внутрішньополітичної стабільності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram