ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ: "Перша приватна броварня" не фінансує сепаратистів (документ)

Перевірку здійснювали на прохання самої компанії

СБУ: "Перша приватна броварня" не фінансує сепаратистів (документ)
Фото: facebook.com/PershaPryvatnaBrovarnia

Служба безпеки України на прохання пивоварної компанії "Перша приватна броварня" перевірила її діяльність і не виявила доказів того, що вона причетна до фінансування сепаратистської і терористичної діяльності на сході України.

Про це свідчить лист заступника голови СБУ Віталія Циганка на ім'я власника компанії Андрія Мацоли, оприлюднений прес-службою пивоварні.

Зараз в органів державної безпеки немає інформації, "яка засвідчила б факти причетності компанії до протиправної діяльності на шкоду національним інтересам і безпеці України" - сказано в документі.

"Такий прецедент проведення перевірки СБУ за власною ініціативою компанії - це цивілізоване і правове рішення, до якого ми вдалися, щоб спростувати звинувачення у фінансуванні сепаратистів. Безумовно, іншого результату не могло й бути", - цитує прес-служба компанії юриста Юлію Свистович.

Нагадаємо, що 11 липня компанія подала заяву в Службу безпеки України з проханням здійснити перевірку власної діяльності через заздалегідь сплановану замовну акцію у Львові та Києві, спрямовану на дискредитацію іміджу "Першої приватної броварні": у громадському транспорті та на вулицях міст масово поширювали листівки з недостовірною інформацією та відповідними безпідставними звинуваченнями.

Компанія також звернулася з відповідними позовами до Генеральної прокуратури та прокуратури Львівської області про початок розслідування кримінального злочину і притягнення винуватих до адміністративної та кримінальної відповідальності.

"Першу приватну броварню" створила 2004 року родина бізнесмена Андрія Мацоли, вона залишалася виключно сімейним бізнесом до січня 2012 року. 2012 року відбулося злиття компанії з ПБК "Радомишль", який належав міжнародній групі OASIS CIS.

Зараз найбільшим акціонером компанії та її СЕО є Мацола, другий за величиною пакет належить ЄБРР. Інші акції розподілено між концерном Oettinger і керуючими партнерами групи OASIS.

"Перша приватна броварня" сьогодні здійснює управління двома пивзаводами - у Львові та в Радомишлі із сумарною потужністю 2 млн гл пива на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram