ГоловнаПолітика

Кучма зустрівся із Зурабовим в Мінську

Засідання контактної групи таки відбулося

Кучма зустрівся із Зурабовим в Мінську
Фото: EPA/UPG

У Мінську сьогодні проходить засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України.

Про це повідомляє білоруське агентство БЕЛТА.

"У Мінську проходять очні консультації тристоронньої контактної групи (Україна-ОБСЄ-Росія) з врегулювання ситуації на сході України з представниками керівництва самопроголошеної "Донецької народної республіки". Сторони планують обговорити забезпечення безпечного доступу до місця аварії малайзійського лайнера міжнародних експертів для розслідування причин катастрофи, а також запуск процесу звільнення осіб, які утримуються сторонами", - йдеться у повідомленні.

Контактна група представлена у повному складі: екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та офіційний представник чинного голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Адельхейд Тальявіні.

Сторони з консультацій погодили можливість залучення експертів для відпрацювання технічних деталей питань, які обговорюватимуться.

Раніше повідомлялося, що зустріч представників України та сепаратистів у Мінську, яка була запланована на четвер, перенесли на п'ятницю, 1 серпня. 30 липня президент Петро Порошенко уповноважив робочу групу на проведення консультацій 31 липня в Мінську про забезпечення допуску міжнародних експертів на місце падіння літака "Малайзійських авіаліній".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram