ГоловнаПолітика

Київрада вирішила створити на Березняках парк відпочинку замість скандальної забудови

Активісти неодноразово намагалися відстояти сквер на вулиці Серафимовича

Київрада вирішила створити на Березняках парк відпочинку замість скандальної забудови
Фото: Александр Рудоманов

Київрада вирішила вилучити земельну ділянку площею 0,93 га на вул. Серафимовича в Києві у забудовника "Тельбін ІВА" і створити на цьому місці міський парк відпочинку на Березняках.

Про це в коментарі журналістам заявив співголова фракції "УДАР-Солідарність" у Київській міській раді Андрій Странніков, повідомляє сайт Віталія Кличка. За відповідне рішення проголосували 69 депутатів за мінімально необхідних 61.

"Ми нарешті поставили крапку в конфлікті зі сквером на вул. Серафимовича. Сьогодні Київрада за пропозицією нашої фракції проголосувала за відкликання цієї земельної ділянки в забудовника. Тепер на цій території буде створено міський парк відпочинку, як цього і просили жителі Березняків", - зазначив Странніков.

За словами депутата Київради, ухвалення такого рішення припинило всі спекуляції навколо скверу на Березняках. "Ми обіцяли виборцям вилучити цю ділянку в забудовника і створити парк відпочинку. Перший крок ми зробили ще в березні, коли переконали забудовника демонтувати паркан. Сьогодні ми рішенням Київради вилучили цю ділянку і повернули її громаді столиці", - зазначив Странніков.

При цьому, як повідомляють "Українські новини", Київрада має підготувати й узгодити з "Тельбін ІВА" пропозиції про земельну ділянку, яку запропонують замість земділянки, яку передали відповідно до розірваного договору оренди. Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" має здійснити організаційно-правові заходи з облаштування міського парку відпочинку на зазначеній земділянці.

Нагадаємо, влітку 2013 року ініціативна група мешканців масиву Березняки встановила наметове містечко на території скверу, яку обгородили бетонним парканом. Через кілька днів там з'явилося близько двохсот молодих людей міцної статури. Вони вигнали протестувальників, серед яких були люди похилого віку і діти.

Повідомляли також, що в скандальному сквері планують побудувати церкву "Посольства Божого" пастора Сандея Аделаджі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram