ГоловнаПолітика

Порошенко закликає Раду ухвалити законопроекти Кабміну

"Діяти інакше - значить, відкрити другий фронт"

Порошенко закликає Раду ухвалити законопроекти Кабміну
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вважає, що Верховна Рада у четвер має прийняти законопроекти, внесені урядом.

Коментар президента оприлюднено на його сайті.

"Закони, на яких наполягає уряд - непопулярні, важкі, але вкрай необхідні. Сьогодні рішення парламенту потрібні не тільки для фінансування армії, хоча це питання номер один. Рішення парламенту потрібні для того, щоб працювала економіка держави в цілому, щоб люди відчували себе впевнено і захищено. Наполягаю, робота Верховної Ради не повинна бути паралізована. Нам потрібна консолідація, а не протистояння", - зазначив Порошенко.

Президент вважає, що внутрішніми чварами обов'язково скористається ворог.

"Як президент, я звернувся до народних депутатів, Кабінету Міністрів з чіткою вимогою: за умов зовнішньої агресії ми зобов'язані бути єдині. Я говорив народним депутатам: "Ви маєте право вибору, голосувати "проти" або "за" президента чи уряд. Але ви завжди повинні голосувати "за" Україну", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також повідомив, що за останні три дні провів багато зустрічей з лідерами фракцій і груп, представниками позафракційних депутатів, керівництвом Кабінету Міністрів.

"Рішення, до якого я прийшов і з яким звернувся до всіх - ми повинні говорити мовою компромісів, а не ультиматумів. Емоції не повинні брати гору над розумом. Діяти інакше - значить, відкрити другий фронт проти України", - сказав президент.

Нагадаємо, у Верховній Раді проходить закрите засідання, на якому депутати розглянуть зміни до держбюджету, Податкового кодексу та законодавство про ГТС. Провал цих законопроектів минулого тижня призвів до того, що прем'єр Арсеній Яценюк подав заяву про відставку.

Цю заяву Верховна Рада також розгляне сьогодні наприкінці засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram