ГоловнаПолітика

У Раді проходить закрите засідання

Будівлю парламенту взято під посилену охорону

У Раді проходить закрите засідання
Фото: newsfiber.com

У Верховній Раді відкрилося позачергове пленарне засідання парламенту, яке проходить у закритому режимі.

Як повідомляє РБК-Україна, в залі зареєструвалися 339 нардепів.

Українські Новини інформують, що охорону Верховної Ради посилено бійцями Нацгвардії та батальйону "Київ", які оточили будівлю парламенту по периметру.

Згідно з порядком денним, депутати почнуть роботу із заслуховування міністра оборони Валерія Гелетея.

Після цього Рада розгляне урядові законопроекти змін до держбюджету, Податкового кодексу, про реформування НАК "Нафтогаз України".

Також депутати розглянуть законопроект про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні Криму і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території.

Окрім того, Рада розгляне пропозиції Президента Петра Порошенка про ратифікацію угод з Австралією про направлення в Україну до 250 озброєних осіб поліцейського, військового і цивільного персоналу у зв'язку з падінням літака Malaysia Airlines в Донецькій області та з Нідерландами про міжнародну місію чисельністю до 700 озброєних осіб для захисту розслідування авіакатастрофи.

Повторно з пропозиціями Президента парламент розгляне ветовані ним законопроекти про місце перебування і право на освіту громадян із тимчасово окупованої території та про державну допомогу переселенцям із Криму та зони антитерористичної операції.

Питання довіри уряду стоїть останнім у порядку денному.

Наприкінці засідання Верховна Рада заслухає заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з приводу його відставки.

Нагадаємо, минулого тижня Яценюк подав у відставку через відмову депутатів ухвалювати подані урядом законопроекти. Після втручання Президента прем'єр повернувся до роботи, наполягаючи, щоб парламент прийняв необхідні проекти законів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram