ГоловнаПолітика

ЄС запровадив торгові та інвестиційні санкції проти Криму

У переліку "забороненої торгівлі" зазначено більше 250 найменувань, зокрема морську воду

ЄС запровадив торгові та інвестиційні санкції проти Криму
Фото: wikimedia.org

Європейський Союз ввів обмежувальні заходи у сферах торгівлі та інвестицій проти Криму і Севастополя.

Їхній перелік опубліковано в офіційному журналі ЄС L226 від 30 липня.

Накладено заборону на інвестиції в інфраструктурні, транспортні, телекомунікаційні та енергетичні сектори, а також видобуток нафти, газу і мінералів. Заборонено постачати обладнання для цих секторів, а також надавати їм фінансові та страхові послуги.

Окрім того, Євросоюз подає список кримських товарів, які заборонено купувати. У ньому - мінерали і вуглеводні. Усього в переліку "забороненої торгівлі" зазначено більш ніж 250 найменувань, зокрема морську воду та соляні розчини.

Європейські фінансові структури тепер не зможуть видавати кредити або купувати частки в проектах, яких зачепили секторальні санкції.

Однак фінансових і технічних умов контрактів, укладених до 30 липня цього року, дозволено дотримуватися до 28 жовтня 2014 року.

Нагадаємо, 29 липня секторальні санкції проти Росії запровадили США. Тепер у чорний список тих, кому заборонено розміщувати в США акції та облігації терміном обігу понад 90 днів, додано "Россельхозбанк", ВТБ і "Банк Москвы". Окрім того, США заборонили своїм громадянам мати справу з російською Об'єднаною суднобудівною корпорацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram