ГоловнаПолітика

Держкомтелерадіо просить українців не давати коментарі російським ЗМІ

Громадян закликають не дати себе використати

Держкомтелерадіо просить українців не давати коментарі російським ЗМІ
Фото: zn.ua

Державний комітет телебачення і радіомовлення закликав громадян України не надавати російським ЗМІ коментарів, інтерв'ю, інформаційних повідомлень, оскільки все це може бути використано проти України.

Про це йдеться на сайті комітету.

Держкомтелерадіо зазначає, що останнім часом редакції російських телеканалів та друкованих ЗМІ все більше звертаються до представників різних державних установ та громадських організацій з проханням дати дозвіл на зйомку або отримати коментар щодо подій на Донбасі.

"При цьому російські журналісти по-фарисейськи обіцяють бути максимально об'єктивними та не спотворювати фактів. У зв'язку з цим повідомляємо, що Росія не припиняла інформаційної агресії стосовно України. Навпаки, з кожним днем інформаційні провокації російських журналістів стають все нахабнішими. Їх мета - використати українських громадян для дискредитації української армії, сил АТО, української влади", - зазначають у комітеті.

"Російський інформаційний простір переповнений брехнею та інсинуаціями. Про об'єктивне висвітлення російськими ЗМІ подій в Україні, зокрема, на Донбасі не може йти й мови", - додали там.

Нагадаємо, в Україні діє заборона на трансляцію деяких російських телеканалів ("Перший канал", "РТР-Планета", "Росія-24", "НТВ-Світ", "ТВ Центр - International").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram