ГоловнаПолітика

ПР пропонує провести масове скорочення чиновників і міліціонерів

"Регіонали" не збираються підтримувати поправки до Податкового кодексу

ПР пропонує провести масове скорочення чиновників і міліціонерів
Фото: Макс Левин

Партія регіонів розкритикувала запропоновані урядом поправки до Податкового кодексу, заявивши, що влада намагається скоротити витрати за рахунок громадян замість того, щоб робити це за рахунок чиновників, прокурорів, податківців і міліціонерів.

Про це йдеться в заяві ПР.

"В Україні 340 тисяч правоохоронців. Це 870 осіб на 100 тисяч душ населення. Чи існує потреба в такій кількості міліції в нашій країні? Навіщо країні економічні департаменти МВС, ГПУ, СБУ? Навіщо така кількість дублюючих структур? Рік тому пропонувалося скоротити кількість співробітників податкової міліції на 80%. Чому не підтримано цю ініціативу? Чи потрібна країні із 34 тисячами підприємств 60-тисячна армія податківців? Зрештою, де обіцяний закон "Про прокуратуру", який зміг би радикально скоротити кількість прокурорських працівників? Існувала ідея радикально скоротити кількість чиновників - тільки за рахунок обласних адміністрацій можна було провести скорочення більш ніж 10 тисяч представників бюрократичного апарату", - вважають "регіонали".

За підрахунками партії, звільнення "армії дармоїдів і нахлібників" дозволить заощадити 17 млрд грн на рік.

ПР також пропонує уряду боротися з контрабандою і корупцією, оптимізувати акцизну політику у сфері виробництва та споживання тютюнових виробів і алкоголю. "Підрахунки економістів показують: тільки на цих напрямках втрачається близько 30 млрд грн щорічно", - йдеться в заяві.

"Ми вважаємо, що сьогодні погоджуватися з урядом у його намірах внести зміни до Податкового кодексу - це злочин перед народом. Необхідно передусім довести до кінця процес реформування суспільства, особливо у сфері адміністрування й управління. Необхідно більш раціонально використовувати заощаджені під час реформ засоби - і в жодному разі не за рахунок скорочення соціальних гарантій і соціального самопочуття громадян", - заявили в ПР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram