ГоловнаСвіт

Місія ОБСЄ оголосила про початок спостереження за КПП на російсько-українському кордоні

Губернатор Ростовської області стверджує, що на лікуванні в області перебувають 208 поранених жителів України

Група спостерігачів місії ОБСЄ в Ростовській області вже в середу розпочне роботу на російських пунктах пропуску "Гукове" і "Донецьк", повідомив керівник місії Поль Пікар.

"Наш мандат - це спостереження за роботою двох пунктів пропуску, а саме "Гукове" і "Донецьк", і сьогодні ми з цього почнемо", - сказав Пікар на нараді з керівництвом Ростовської області.

За його словами, інші члени місії повинні прибути в Ростовську область найближчим часом і приєднатися до роботи.

Заступник губернатора Ростовської області Вадим Артемов розповів присутнім членам місії про ситуацію в Ростовській області. Зокрема, він повідомив, що за час бойових дій на Донбасі регіон нібито вже 16 разів обстрілювали з боку України, а на лікуванні в області перебувають 208 поранених жителів України.

При цьому губернатор стверджує, що протягом цього року до Росії з України прибуло понад 250 тисяч осіб, з них у Ростовській області сьогодні розміщено майже 41 тисячу громадян України, зокрема понад 13 тисяч дітей. Він також розповів, що російські прикордонники неодноразово організовували транзитні коридори через Ростовську область для доставки поранених і загиблих українських військовослужбовців на Батьківщину.

Ростовська область межує з українським Донбасом, поблизу неї на території України періодично проходять бої між українськими силовиками і проросійськими бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram