ГоловнаПолітика

Путін не вторгнеться в Україну, бо розуміє можливі наслідки, - Керрі

Такі дії РФ призведуть до можливої міжнародної ізоляції і можливих санкцій

Путін не вторгнеться в Україну, бо розуміє можливі наслідки, - Керрі
Фото: ImageLink Photo/Dennis Kan

Росія не вторгнеться в Україну, тому що цього ще не відбулося з причини розуміння президентом Росії Володимиром Путіним можливих наслідків.

Про це заявив державний секретар США Джон Керрі на прес-конференції в Нью-Йорку після закінчення зустрічі з українським міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, відповідаючи на запитання, що робитимуть США у разі, якщо Росія вторгнеться в Україну, пише УНІАН.

"Необхідно сказати, що це буде не тільки порушенням усіх міжнародних законів, а й надзвичайно небезпечними діями, які призведуть до можливої міжнародної ізоляції і можливих санкцій. Німеччина, Франція та інші країни Європи, без сумніву, відреагують на це. Я вірю з однієї причини - тому що цього ще не сталося, бо президент Путін розуміє, що ризик надзвичайно великий", - сказав Керрі.

Відповідаючи на запитання щодо стратегічного партнерства України і США, державний секретар заявив, що Вашингтон і Київ - "партнери і стратегічні союзники зараз".

"Ми працюємо дуже тісно, надаючи Україні поради, матеріали, як і інші країни, які роблять те ж. Ми трудимося, щоб знайти політичні ключі, які будуть здатні забезпечити політичний процес", - підкреслив він.

Нагадаємо, найближчим часом Керрі планує відвідати Україну.

Раніше сьогодні Адміністрація президента США Барака Обами звинуватила Росію в порушенні договору про відмову від ракет середньої і малої дальності 1987 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram