ГоловнаПолітика

Яценюк особисто телефонує нардепам для забезпечення голосування 31 липня

Йдеться про законопроекти щодо фінансування АТО, про зміни до Податкового кодексу, а також про зміни до закону про вибори депутатів

Яценюк особисто телефонує нардепам для забезпечення голосування 31 липня
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр України Арсеніий Яценюк заявляє, що особисто телефонує народним депутатам для забезпечення позитивного голосування 31 липня.

Про це прем'єр заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, пише РБК-Україна.

"Але лобісти в парламенті все блокують: їх найменше хвилює доля країни і армії... Але щойно підписано розпорядження про скликання позачергового засідання у четвер. Буде засідання. Уряд повторно вніс до парламенту проекти законів", - заявив Яценюк.

За його словами, йдеться, зокрема, про законопроекти щодо фінансування АТО, про зміни до Податкового кодексу, а також про зміни до закону про вибори народних депутатів.

Водночас Яценюк додав, що підпише постанову Кабміну про фінансування армії, навіть якщо Верховна Рада відмовиться підтримати відповідні зміни до держбюджету.

"Навіть якщо парламент не прийме ці закони... Я підпишу постанову і профінансую витрати на армію", - сказав прем'єр, якого цитують "Українські новини".

За словами Яценюка, прийняття такого рішення може не відповідати нормам закону, і він розуміє можливу юридичну відповідальність за такі дії.

Нагадаємо, Кабмін пропонує Раді виділити 9,1 млрд гривень на фінансування підрозділів, які задіяно в антитерористичній операції, і 3,3 млрд - на відновлення інфраструктури східних областей.

Яценюк розраховує на прийняття Радою 31 липня урядових законопроектів про внесення змін до держбюджету на 2014 рік та про передачу в оренду газотранспортної системи без права її відчуження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram