ГоловнаПолітика

Військові увійшли в Дебальцеве, Шахтарськ, Торез і Лутугине (інфографіка)

Тривають бої за Первомайськ і Сніжне

Збройні сили України ведуть активні наступальні дії на райони, які тимчасово контролюються російськими найманцями. Про це під час брифінгу в Києві заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора літаки повітряних сил ЗСУ завдали ударів по терористах, знищивши велику кількість бронетехніки та живої сили бойовиків.

"Це дозволило активізувати наступ сил АТО та звільнити Дебальцеве і стратегічно важливу висоту Савур-Могила, з якої бойовики постійно вели обстріл позицій українських силовиків. Також наші військові увійшли у Шахтарськ, Торез і Лутугине", - заявив він.

"Зараз тривають бої за повне звільнення Первомайська та Сніжного. Підрозділи Збройних сил і Національної гвардії закріпилися на околицях Горлівки і готуються до її звільнення", - додав Лисенко.

Контроль над цими територіями дозволить оточити та знешкодити угруповання терористів у Донецьку та Горлівці, додав Лисенко.

Окрім цього, підрозділи високомобільних десантних військ провели рейдові дії біля Рідкодуба, Логвиного та Тернового. Там знищено блокпости та вогневі точки супротивника.

Як повідомляли, вчора під час звільнення населеного пункту Лутугине в Луганській області загинуло понад двадцять добровольців батальйону "Айдар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram