ГоловнаПолітика

Від початку АТО загинула понад тисяча мирних жителів, - ООН

Поранення отримали щонайменше 3442 мирних жителі

Від початку АТО загинула понад тисяча мирних жителів, - ООН
Фото: alternativenews.org

Від початку проведення антитерористичної операції (середина квітня) по 26 липня в Україні загинули щонайменше 1129 мирних жителів, ще 3442 людини отримали поранення, наголошено в четвертій доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ґрунтуючись на найбільш достовірних із наявних даних, моніторингова місія з прав людини і Всесвітня організація охорони здоров'я вважають, що кількість загиблих у період із середини квітня по 15 липня становить щонайменше 1 тис. осіб. Станом на 26 липня принаймні 1129 людей убито і 3442 поранено", - наголошено в поданій у понеділок доповіді ООН, яка охоплює період з 8 червня по 15 липня 2014 року. При цьому в Управлінні верховного комісара наголосили, що достовірну кількість загиблих важко підрахувати.

За інформацією прес-офісу Управління верховного комісара ООН з прав людини, у звіті сказано, що на сході України озброєні особи продовжують викрадати, утримувати під вартою, катувати і страчувати людей, утримують заручників задля залякування і "здійснення своєї влади над населенням грубими і жорстокими засобами".

У відповідь, наголошено в доповіді, українська влада протягом липня прискорила проведення операції із забезпечення безпеки в районах, які залишаються під контролем озброєних груп, тривають важкі бої в населених пунктах і на околицях.

Згідно з доповіддю, загострення ситуації на сході негативно позначається на решті частини країни: зокрема, в інших регіонах України необхідно тимчасово розселити понад 100 тис. біженців.

"У доповіді наголошено, що безкарність у східних районах країни, контрольованих збройними групами, зумовила крах верховенства права", - повідомляє прес-офіс Управління верховного комісара ООН з прав людини.

Крім того, в доповіді вказано цифру матеріальних збитків від збройного протистояння на сході, яку подає уряд. Це приблизно 8 млрд грн.

Нагадаємо, 325 українських військовослужбовців загинули і 1232 поранено протягом проведення антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram