ГоловнаПолітика

У Порошенка пообіцяли армії 53 машини з автопарку Держуправління справами

При Януковичі чиновники Адміністрації Президента орендували суперкари

У Порошенка пообіцяли армії 53 машини з автопарку Держуправління справами
Фото: job-sbu.org

Автопарк Державного управління справами суттєво скоротять, а кращі 53 автомобілі передауть Збройним силам України.

Про це журналістам під час відвідування автопарку заявив керівник Державного управління справами Сергій Березенко, повідомляється на сайті Президента.

"Загалом автопарк ДУС налічує сьогодні 352 автомобілі різного класу. Багато з автомобілів давно вже вичерпали свій ресурс, не використовуються, але залишаються на балансі", - зазначив Березенко

"Тому прийнято рішення про передачу 53 авто армії, решта зайвих автомобілів продадуть з аукціону, що зменшить витрати ДУС на обслуговування автопарку", - сказав керівник ДУС.

Березенко зазначив, що попередні керівники Адміністрації Президента користувалися орендованими суперкарами, які ДУС повинно було обслуговувати.

"Наприклад, у березні цього року всі автомобілі Януковича було викрадено. Зараз із 26 автомобілів не знайдено ще 10, інші вже повернуто власникам-орендодавцям", - підкреслив він.

Керівник ДУС заявив, що більше половини авто продадуть, залишиться лише кілька чергових автомобілів для головних департаментів. "В умовах війни чиновники не мають права на розкіш", - додав Березенко.

Нагадаємо, 6 червня Кабінет Міністрів провів перший аукціон з розпродажу надлишків свого автопарку. Усього вдалося реалізувати вісім машин із 73 на загальну суму 1,647 млн грн. Більше половини цієї суми було отримано від продажу лімузина ЗІЛ-114 (1971 року випуску), за який виручили 965 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram