ГоловнаСуспільствоПодії

У Краматорську затримали розвідника "ДНР" на прізвисько "Тунгус"

Він координував роботу блокпоста терористів в районі заводу "Енергомашспецсталь"

Служба безпеки України затримала в Краматорську Донецької області розвідника самопроголошеної "Донецької народної республіки" на прізвисько "Тунгус".

"25 липня ц. р. Служба безпеки України у звільненому українськими силовиками в ході АТО Краматорську Донецької області затримала місцевого жителя, громадянина України "Г" на прізвисько "Тунгус", 1981 р. н., який був розвідником терористичної організації "ДНР", про що мав відповідне посвідчення", - йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Фото: СБУ

Згідно з повідомленням, останнім часом за завданням ватажків "ДНР" "Тунгус" координував функціонування блокпоста терористів в районі заводу "Енергомашспецсталь" у Краматорську.

"Установлено, що "розвідник" також збирав інформацію про місця дислокації українських силовиків, погоджуючи свої дії з бойовиками "Бабаєм", "Ямалом" і "Хмурим" - заступником Гіркіна-"Стрєлка", кадровим співробітником ГРУ ГШ ЗС РФ Петровським С. Н.", - повідомили в СБУ.

Крім того, "Тунгус" особисто брав участь у пограбуваннях та розбійних нападах на мирних жителів Краматорська. При затриманні у бойовика вилучено пістолет Макарова з двома спорядженими бойовими обоймами і автомат АКС з трьома спорядженими магазинами.

У рамках розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії.

Нагадаємо, Служба безпеки України 24 липня затримала жителя Шахтарська Донецької області, члена "ДНР", при спробі втекти в одну з країн Балтії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram