ГоловнаСуспільствоПодії

Львівський журналіст Лелявський знову в полоні в Луганській області

Разом із львів'янином бойовики захопили трьох людей

Позаштатний кореспондент львівського видання ZIK Юрій Лелявський, якого на початку травня було звільнено з полону бойовиків у Слов'янську, знову потрапив у полон - у Луганській області. Про це LB.ua повідомила сестра журналіста Ірина Лелявська.

Юрій Лелявський
Фото: zik.ua
Юрій Лелявський

"Мій брат знову в полоні, але тепер уже в руках чеченських бойовиків у Луганській області. Це ще гірше, ніж коли він був у Слов'янську в підвалі СБУ", - повідомила Лелявська. Вона уточнила, що достовірних даних про місцезнаходження Юрія немає, а припущення про чеченських загарбників ґрунтується на останньому СМС журналіста.

"Судячи з його останньої смски, його направили в Перевальськ до отамана Козіціна, а звідти могли перекинути до чеченів", - сказала Лелявська.

Зв'язок з її братом зник у середу, 23 липня. "Разом з ним захоплені в полон капелан Майдану отець Валентин, ще один хлопець-водій, біженка з Криму - активістка Майдану на ім’я Гайде".

Як повідомив у четвер ZIK з посиланням на слова колеги Лелявського Влада Якушева, Юрій разом зі священиками різних конфесій поїхав на передову "нести слово Боже". "Вчора вдень він подзвонив і розповів, що вони заїхали на блокпост, який контролюють ополченці "ЛНР", але тут їх не затримали. Вони поїхали далі. А вже близько 22.30 надійшла смс, в якій Юрій повідомив: "Везуть у Перевальськ. До Козіцина" (керує донськими козаками)", - цитує видання слова Якушева. Після цього зв'язок з Лелявським пропав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram