ГоловнаПолітика

Військові знешкодили вогневу точку снайперів у Лисичанську

Бойовики кинули в місті гвинтівки нового покоління, виготовлені в Росії

Військові знешкодили вогневу точку снайперів у Лисичанську
Фото: Макс Левин

Сили АТО знешкодили вогневу точку снайперів у Лисичанську, яку бойовики обладнали в залізобетонному бункері.

Про це сьогодні повідомив речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу, повідомляє прес-служба Ради нацбезпеки і оборони.

"При обстеженні недавно звільненого Лисичанська підрозділами високомобільних десантних військ було знешкоджено групу снайперів. Їх позиції було обладнано в добре укріпленому залізобетонному бункері. Десантники, блокувавши укріплення, за допомогою вибухівки пробили доступ у приміщення доту. Терористичний снайперський загін повністю знищено", - зазначив Лисенко.

Також у Лисичанську українські військові знайшли великий арсенал різноманітної зброї та боєприпасів російських найманців, зокрема вантажівку "КамАЗ" з ракетами до зенітно-ракетного комплексу "Стріла-10", міномети і гармати, снайперські гвинтівки нового покоління, виготовлені в Російській Федерації.

Лисенко відзначив, що сили АТО продовжують плановий наступ на захоплених бойовиками територіях: "Підрозділи Збройних сил України вже підійшли і зайняли позиції на околицях міста Горлівка Донецької області. Після його звільнення силам АТО відкривається прямий шлях до столиці Донбасу - міста Донецьк".

"За свідченнями полонених терористів, бойовий дух в їхньому середовищі значно впав, у багатьох із них - панічні настрої", - додав речник РНБО.

Нагадаємо, вчора сапери сил антитерористичної операції розмінували міст, що з’єднує Сєвєродонецьк і Лисичанськ Луганської області, який не встигли підірвати бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram