ГоловнаПолітика

США звинуватили Путіна в катастрофі малайзійського "Боїнга"

У Білому домі впевнені, що українські ППО під час аварії не працювали

 США звинуватили Путіна в катастрофі малайзійського "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

США звинуватили президента Росії Володимира Путіна у катастрофі Boeing-777 "Малайзійських авіаліній".

"Ми знаємо, що літак "Малайзійських авіаліній" було збито ракетою із землі. Ми знаємо, що її було випущено з території, яку контролюють сепаратисти, і в той момент, коли українські ППО не працювали", - заявив офіційний представник Білого дому Джош Ернест, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Він підкреслив, що США фіксують те, що з боку РФ в Україну перекидали важке озброєння, яке пізніше використовували бойовики, навчені російськими інструкторами.

"Серед цього озброєння були і засоби ППО. І, судячи з повідомлень у соціальних мережах, там були і комплекси SA-11 (ЗРК "Бук" за класифікацією США і НАТО)... Тож тепер ми можемо зробити висновок, що Володимир Путін і росіяни винні у цій трагедії", - зазначив Ернест.

Він процитував слова сенатора-республіканця Сексбі Чамблісса: "Росіяни самі вистрілили або стріляли ті, кого вони тренували, це одне і те ж. Сліди ведуть прямо до Володимира Путіна".

Нагадаємо, раніше СБУ оприлюднила запис, на якому один із лідерів бойовиків Ігор Безлер доповів про збитий літак полковнику Головного розвідувального управління ГШ ЗС РФ Гераніну Василю Миколайовичу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram