ГоловнаПолітика

Порошенко просить Раду негайно розглянути відставку Яценюка

Президент наполягає, щоб ВР визначилася з вотумом довіри Кабміну 25 липня

 Порошенко просить Раду негайно розглянути відставку Яценюка
Фото: www.facebook.com/president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко в офіційному листі попросив спікера Ради Олександра Турчинова негайно розглянути в парламенті питання відставки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це повідомила прес-служба Президента.

Глава держави наполягає, щоб уже 25 липня ВР шляхом голосування визначилася з вотумом довіри Кабінетові Міністрів.

"Враховуючи широкий громадський резонанс, який викликала заява прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про відставку, прошу Вас винести це питання на розгляд Верховної Ради України негайно", - написав Порошенко.

Згідно з Конституцією, питання про відставку прем'єр-міністра належить до повноважень Ради, а закон "Про Кабінет Міністрів України" говорить про те, що парламент питання про відставку прем'єра розглядає щонайпізніше на десятий день після надходження відповідної заяви.

Порошенко також наголосив, що розпад коаліції в Раді не є підставою для відставки уряду.

Президент зазначив, що позитивно оцінює антикризові зусилля нинішнього Кабміну і розуміє, що він працював у надзвичайно складних умовах, з якими не стикався ще жоден інший український уряд.

"Розраховую на те, що гарячі емоції вщухнуть, а верх візьмуть холодний розум і почуття відповідальності, в результаті чого весь Кабінет Міністрів продовжить свою роботу", - зазначив Президент.

Нагадаємо, 24 липня коаліція "Європейський вибір", сформована фракціями і окремими депутатами Ради, розпалася, після чого Яценюк заявив про відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram