ГоловнаСуспільствоПодії

У Горлівці бойовики підірвали автотрасу і випустили з колонії 150 засуджених, - РНБО

Подача води на «Стирол» і Авдіївський коксохімічний завод зупинена: є ризик аварії

У Горлівці бойовики підірвали автотрасу і випустили з колонії 150 засуджених, - РНБО
Фото: EPA/UPG

У Горлівці Донецької області бойовики підірвали автомобільну дорогу, яка веде на Гольмівський поворот.

Про це повідомили в інформаційно-аналітичному центрі СНБО.Там же бойовики неслов'янської зовнішності розгорнули свою базу на території СШ №48 і замінували територію навколо неї.

"Крім цього, бойовики, які мають великі втрати живої сили, звільнили з місцевої колонії 150 засуджених, озброїли їх і використовують для залякування місцевого населення і надання опору силам АТО", - наголошується в повідомленні.

Також, за даними РНБО, в Донецьку та Луганську зафіксовані численні випадки вбивств мирних жителів, мародерства, пограбування і захоплення адміністративних та приватних будівель. Також донеччан викрадають і повертають їх родичам за викуп.

"За оперативною інформацією, головою самопроголошеного парламенту так званої "ДНР" обраний член Комуністичної партії України", - додають у відомстві.

Як повідомляється, в Кіровську терористи встановили комендантську годину: "Порушено водопостачання на підприємствах з безперебійним циклом виробництва. Зокрема це стосується концерну "Стирол" і Авдіївського коксохімічного заводу, що може призвести до зупинки систем охолодження та аварій. В Артемівському районі вогнем знищено 475 га зернових".

У визволених населених пунктах Попасна і Сєверодонецьк активно проводяться роботи з розмінування, розбирання завалів зруйнованих будинків, відновлюється інфраструктура, налагоджується робота систем життєзабезпечення. У Донецькій області ремонтні бригади працюють над відновленням водопостачання та пошкоджених терористами ліній електропередач. За інформацією "Дніпрообленерго", енергетики відновили енергопостачання в 7 населених пунктах, в яких проживає понад 10 тисяч осіб. Вдалося повернути світло у Слов'янськ, Шахтарський і Краснолиманський райони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram