ГоловнаПолітика

Яценюк подав у відставку

Прем'єр заявив, що депутати хочуть на вибори, а не приймати важливі рішення

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк подав у відставку.

Про це він сказав на засіданні Верховної Ради після перерви, яку було зроблено на його прохання.

"Це не найкращий уряд в історії України, але принаймні він робив усе, що міг. Чи задоволений особисто я роботою? Звичайно, ні, хотілося б зробити більше, хотілося б зробити краще, хотілося б зробити швидше. Усе, що відбулося сьогодні в парламентській залі, буде мати дуже складні, якщо не драматичні наслідки для країни. Дай Боже, щоб я помилився", - заявив він.

"У нашого уряду немає відповіді, чим платити зарплату, де мені завтра взяти гроші, щоб заправити БТРи. Як утримувати армію і Збройні сили, як не деморалізувати людей, які сидять у траншеях під кулями. Може, ми про них подумаємо?" - додав Яценюк, розкритикувавши депутатів, які провалили законопроект з поправками до бюджету. На його думку, вони хочуть іти на вибори і тому відмовляються голосувати за непопулярні рішення.

"Але розмінювати вузькополітичний інтерес на інтереси держави неприпустимо. Це злочин", - заявив Яценюк.

"Найстрашніше для мене - це те, що сьогодні, після того коли фактично розпалася коаліція, коли провалили закон про ГТС, зараз у Держдумі оплески. Ось хто сьогодні переміг. Історія нам цього не пробачить", - сказав він.

"Те, що сьогодні розпалася коаліція, те, що сьогодні не проголосовані законопроекти, те, що сьогодні не прийнято рішення наповнити газосховища, це - неприпустимо", - сказав він.

Він підкреслив, що в таких умовах є кілька варіантів. Створити нову коаліцію з комуністами та регіоналами. Інший варіант - подати у відставку.

"Я оголошую про відставку у зв'язку з розпадом коаліції та блокуванням урядових ініціатив", - завершив він промову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram