ГоловнаПолітика

УДАР та "Свобода" відмовилися голосувати за зміни до бюджету (оновлено)

Законопроект Кабміну визнали антисоціальним

 УДАР та "Свобода" відмовилися голосувати за зміни до бюджету (оновлено)
Павел Розенко
Фото: http://politdengi.com.ua

Фракція УДАР у Верховній Раді не голосуватиме за урядовий законопроект №4308а, який передбачає внесення змін до державного бюджету на 2014 рік.

"Фракція УДАР прийняла рішення не голосувати за антисоціальний проект змін до бюджету, поданий урядом", - написав депутат від фракції УДАР Павло Розенко на своїй сторінці у Twitter.

Голова "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що його фракція також не підтримає законопроект.

"Якщо ідеологія цього секвестру буде такою, як нам вчора представляли представники Міністерства фінансів, суть якої полягає в тому, щоб забрати у бідних, забрати у середнього класу і залишити багатих, то, звичайно, що ми голосувати не будемо. Наша пропозиція була чіткою: військовий податок і багаті люди - олігархи повинні поділитися. А забирати у вчителів, лікарів, фермерів, селян - це неправильно", - наводить

РБК-Україна слова Тягнибока.

Розгляд законопроекту про зміни до бюджету заплановано на четвер. Після відкриття засідання у роботі ВР оголосили перерву до 11:00 для консультацій стосовно цього проекту закону.

Раніше "Батьківщина" вирішила не голосувати за запропоновані урядом зміни до бюджету на 2014 рік. При цьому у фракції допускають відставку прем'єра Арсенія Яценюка.

Законопроект №4308а передбачає скорочення витрат на забезпечення діяльності органів виконавчої влади, судової влади, інших державних органів (окрім тих, які забезпечують обороноздатність держави).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram