ГоловнаСуспільствоЖиття

Група Кучми-Зурабова-ОБСЄ провела відеопереговори з терористами

Обговорювали питання розслідування катастрофи малайзійського літака

Група Кучми-Зурабова-ОБСЄ провела відеопереговори з терористами
Фото: EPA/UPG

У вівторок, 22 липня, відбулася відеоконференція сепаратистів Донбасу з тристоронньою контактною групою у складі екс-президента України Леоніда Кучми, посла Росії Михайла Зурабова і спецпредставника ОБСЄ Тальявіні.

Як повідомляється на сайті ОБСЄ, зустріч представників України, РФ та ОБСЄ відбулася в Києві.

"Тристороння контактна група, що складається з високопоставлених представників України, Російської Федерації та представника голови ОБСЄ, зустрілася 22 липня 2014 року і провела ще один раунд відеоконсультацій з представниками сепаратистів, що діють на сході України", - йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ у вівторок.

Обговорювалися питання розслідування катастрофи малайзійського лайнера Боїнг-777.

Зокрема, як повідомляє ОБСЄ, контактна група підкреслила важливість безпечного доступу до місця аварії літака і гарантування безпеки при ліквідації та проведенні розслідування міжнародною групою експертів.

Контактна група і надалі докладатиме зусиль для розв’язання проблем, що пов'язані з авіакатастрофою MH17, а також спрямованих на досягнення мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, додали в ОБСЄ.

Нагадаємо, перший раунд переговорів Тристоронньої контактної групи за участю Михайла Зурабова, двох представників ОБСЄ, Леоніда Кучми, Віктора Медведчука, "прем'єр-міністра" ДНР Олександра Бородая і нардепа Олега Царьова відбувся 23 червня в будівлі Донецької ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram