ГоловнаСвіт

Євросоюз обговорить розширення санкцій проти Росії 24 липня

Раніше "чорний список" ЄС планували розширити у вівторок

Євросоюз обговорить розширення санкцій проти Росії 24 липня
архив
Фото: EPA/UPG

Голови МЗС країн Євросоюзу відклали рішення про розширення списку санкцій проти Росії до четверга, 24 липня.

Про це 22 липня повідомляє агентство Рейтер із посиланням на дипломатичне джерело.

"Нових імен людей, які потраплять до списку санкцій, сьогодні не назвуть. Єврокомісія запропонує нові імена (для обговорення) у четвер", - повідомило джерело.

Раніше повідомляли, що на засіданні голів МЗС країн ЄС у Брюсселі ухвалять новий список санкцій. Очікувалося, що в нього потраплять кілька фізичних і юридичних осіб з Росії.

"Щодо наших відносин з Росією, ми очікуємо, що буде негайно ухвалено список юридичних і фізичних осіб за розширеними критеріями, затвердженими минулої п'ятниці", - заявив раніше голова європейського та центральноазійського департаменту Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС) Гуннар Віганд. За його словами, нові обмеження мали стосуватися тих, хто "надавав підтримку, отримував вигоду від (дій) російських керівників, відповідальних за приєднання Криму і дестабілізацію Східної України".

Країни Заходу, зокрема Євросоюз і США, ввели санкції проти Росії після того, як у березні 2014 року

Російська Федерація анексувала Крим і Севастополь. Сьогодні санкції ЄС запроваджено проти 72 громадян Росії й України. Їм заборонено в'їзд на територію ЄС, також заморожено їхні рахунки в європейських банках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram