ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заборонив транслювати телеканал "ТВ Центр" в Україні

"Чорний список" російських каналів поповнив ТVСI

Суд заборонив транслювати телеканал "ТВ Центр" в Україні

17 липня цього року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до російської компанії "ТВ Центр" про визнання його програм такими, що не відповідають законодавству, і тимчасово заборонив показувати телеканал "ТВ Центр - International" ("ТVСI").

Про це повідомляє офіційний сайт Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Суд ухвалив рішення залучити до справи як співвідповідача ТОВ "Вертикаль-ТВ", яке ретранслює програми відповідача на території України.

Також суд виніс постанову про забезпечення адміністративного позову, якою зобов'язав ТОВ "Вертикаль-ТВ" та провайдерів програмної послуги, які уклали угоди із цією компанією, тимчасово припинити ретрансляцію в багатоканальних каналах на території України іноземної програми "ТВ Центр - International" до кінця розгляду справи. Постанову слід негайно виконати.

Клопотання обґрунтоване тим, що, за результатами моніторингів, проведених Національною радою, зафіксовано низку грубих порушень, що становлять загрозу інформаційній безпеці держави, Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та Європейській конвенції про транскордонне телебачення під час ретрансляції іноземної програми "ТВ Центр - International" в багатоканальних каналах провайдерів програмної послуги на території України.

Попереднє судове засідання призначили на 14:00 4 серпня. На нього викличуть представників усіх сторін.

Нагадаємо, що раніше до "чорного списку" в Україні потрапили ще кілька адаптованих телеканалів, серед яких - "Первый канал", "РТР-Планета", "Россия-24" і "НТВ-Мир". Окрім того, Нацрада попереджала, що забиратиме ліцензії у провайдерів, які, всупереч закону, показують неадаптовані телеканали "Россия 1", "НТВ", "ТНТ", "Петербург 5", "Звезда", "Рен ТБ", LifeNews.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram