ГоловнаПолітика

Терористи викрали дипломатичну пошту з малайзійського літака, - РНБО

Навколо місця катастрофи обстежено близько 120 кв. км

Терористи викрали дипломатичну пошту з малайзійського літака, - РНБО
Архив
Фото: ЕРА/UPG

Збройні терористи продовжують перешкоджати роботі рятувальників та вивезенню тіл загиблих у катастрофі "Боїнга". Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО.

"Терористи викрадають знайдені особисті документи пасажирів і членів екіпажу під час пошуково-рятувальних робіт. Зокрема, російські найманці викрали дипломатичну пошту, яку перевозив цей рейс", - інформують у РНБО. Згідно з повідомленням, зараз навколо місця катастрофи обстежено близько 120 кв. км. До пошуково-рятувальних робіт у зоні катастрофи літака і спеціальних робіт у Києві залучено 810 фахівців і 35 одиниць техніки.

Також у Раді наголосили, що після того, як українська сторона оприлюднила доказ причетності проросійських бойовиків до знищення малайзійського літака, у світі спостерігається консолідація позицій іноземних держав, які жорстко засуджують російську підтримку терористів на сході України. "Такі дії Російської Федерації призводять до трагічних наслідків, в тому числі для громадян інших країн. При цьому США, Великобританія, Німеччина, Франція, Австралія рішуче закликають Росію припинити підтримку терористів і вимагають від Кремля закрити кордон. Інакше вони обіцяють ввести дієвіші санкції", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", який виконував рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Сьогодні 31 міжнародний експерт прибув до Харкова для участі в розслідуванні падіння пасажирського літака Malaysia Airlines у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram