ГоловнаПолітика

Військовослужбовці Нідерландів вимагають відправити їх у зону АТО в Україні

Військові вважають, що повинні зробити найменше для загиблих у катастрофі "Боїнга"

Військовослужбовці Нідерландів вимагають відправити їх у зону АТО в Україні
Голланский солдат во время учений
Фото: EPA/UPG

Військовослужбовці Нідерландів вимагають відправити їх в Україну. Відтак вони написали відкритий лист міністрові оборони Нідерландів Дж.А. Хенніс-Плассхаерт, повідомляє нідерландське видання Joop.nl.

"Після катастрофи пасажирського літака MH17 Malaysia Airlines вже минуло чотири дні. Дні інтенсивної печалі, жалю і скорботи.

Фрагменти тіл загиблих пасажирів розсіяно на милі в зоні бойових дій. Зоні на сході України, за яку б'ються українські урядові війська і проросійські сепаратисти.

Шановна міністр, те, що зараз відбувається з останками пасажирів, у тому числі практично 200 голландськими громадянами, є неповагою, це огидно й абсолютно неприйнятна.

ОБСЄ намагається отримати контроль над ситуацією. Але соціальні медіа рясніють закликами до дії, а не словами.

Використовуйте свій вплив, щоб прем'єр-міністр Рютте ухвалив рішення про якнайшвидше відрядження голландських військ у Східну Україну і - у співпраці із законною владою України - з усіма можливими і відповідними засобами, щоб повернути ініціативу для вирішення цієї ситуації, де вони (російські терористи - ред.) мають право на наших загиблих.

Це найменше, що ми можемо зробити для наших невинних співвітчизників, які померли внаслідок злочинного ідіотизму. З повагою Марсель, Королівська армія, ад'ютант.

PS: Ми, голландські солдати, дуже добре розуміємо ситуацію, як виконавці готові взяти участь, коли наші командири віддадуть наказ після вашого рішення", - сказано в листі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram