ГоловнаПолітика

Путін закликав бойовиків на Донбасі скласти зброю

Президент РФ хоче мирних переговорів

Путін закликав бойовиків на Донбасі скласти зброю
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін закликав промосковських сепаратистів та українських військових, які ведуть бої на Донбасі, скласти зброю і розпочати мирні перемовини.

"Необхідно якнайшвидше встановити прямі контакти між усіма протиборчими сторонами. Всі сторони конфлікту негайно мусять припинити бойові дії і перейти до мирних переговорів", - сказав він на зустрічі з духовенством у п'ятницю, інформує російська служба Reuters.

Як зазначає видання, Путін сказав, що не втратив зв'язку з українським колегою і сподівається на його ініціативи.

"Ми перебуваємо в контакті з президентом України Петром Олексійовичем Порошенком, і сподіваюся, що йому вдасться запропонувати всьому народові України, всім людям, де б вони не проживали, такий варіант розвитку ситуації, такий спосіб забезпечення законних прав та інтересів, який привів би до остаточного, повного і довгострокового миру на цій землі", - зазначив Путін.

Нагадаємо, 17 липня в Шахтарському районі Донецької області бойовики збили малайзійський літак рейсом "Амстердам - Куала-Лумпур". Загинуло 295 людей. За інформацією МВС України, літак збили із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Путін поклав відповідальність на Україну за трагедію з літаком "Малайзійських авіаліній".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram