ГоловнаСуспільствоПодії

Ракету, якою збили "Боїнг", випустили з території Росії, - ЗМІ

Пуск ракети зафіксували супутники

Ракету, якою збили "Боїнг", випустили з території Росії, - ЗМІ
Фото: ЕРА

Ракета, якою над Донецькою областю збили Boeing-777 малайзійської авіакомпанії, була випущена з території Російської Федерації.

Про це повідомив телеканал CNN.

Згідно з повідомленням, про це повідомили відразу з декількох джерел: з Пентагону, Центрального розвідувального управління і АНБ. Там, у свою чергу, посилаються на дані супутників, які зафіксували пуск.

Американське видання The Wall Street Journal повідомило, що розвідка США підтверджує, що малайзійський літак збили ракетою "земля-повітря".

Аналітик британського військово-аналітичного центру "Джейн'с" Нік де Ларрінга повідомив, що малайзійський лайнер був у зоні досяжності лише комплексів "Бук" і ракетних систем С-300, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"При нормальній висоті польоту цивільний літак знаходиться поза зоною досяжності низки портативних систем ППО, які перебували у ополченців на сході України, - вважає аналітик. - Проте він (цивільний літак - ред.) знаходиться в зоні досяжності таких ракетних комплексів, як "Бук" або С-300, або їх пізніх версій. Такими системами володіють як Росія, так і Україна".

Окрім того, співробітник центру підкреслив, що повідомлення про катастрофу цивільного літака в зоні бойових дій на Україні є "дуже тривожними". Однак, за його словами, робити висновки про винних у трагедії наразі рано.

Раніше Міноборони України повідомило, що за період проведення антитерористичної операції зенітно-ракетні комплекси ЗСУ не застосовувалися, жодного пуску зенітних керованих ракет не було.

Нагадаємо, 17 липня в Шахтарському районі Донецької області бойовики збили малайзійський літак, який виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур". Загинули 295 осіб.

За даними МВС України, літак збили із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram