ГоловнаПолітика

Порошенко ініціює міжнародне розслідування катастрофи "Боїнга"

Збройні Сили України не здійснювали жодних дій з ураження цілей у повітрі

Порошенко ініціює міжнародне розслідування катастрофи "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко виступив за створення Державної комісії із залученням фахівців Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO, спеціальний орган ООН) та інших міжнародних структур для розслідування трагедії з літаком авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" Боїнг-777..

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Сьогодні орієнтовно о 16.20 пропав з екранів радарів літак авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" Боїнг-777, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур. За останні дні це вже третій трагічний випадок після того, як з російської території було збито літка АН-26 і СУ-25 Збройних Сил України. Ми не виключаємо, що цей літак також було збито, і підкреслюємо, що Збройні Сили України не здійснювали жодних дій з ураження цілей у повітрі", - сказано в повідомленні.

Порошенко звернувся до Кабінету Міністрів з проханням терміново створити Державну комісію з розслідування цього інциденту з метою належного розслідування причин цієї трагедії. Президент запропонував залучити до роботи цієї комісії фахівців ІКАО та інших міжнародних структур, а також представників Нідерландів та Малайзії.

Як повідомляє прес-служба уряду, прем'єр Арсеній Яценюк розпорядився терміново створити урядову комісію для з'ясування обставин катастрофи літака.

"Уряд вимагає проведення масштабного міжнародного розслідування за фактами збиття 14 липня в Луганській області літака АН-26 Збройних Сил України, 16 липня в Донецькій області літака СУ-25 Збройних Сил України і катастрофи малайзійського Боїнга-777 за участю Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) та Європейської організації з безпеки аеронавігації (EUROCONTROL)", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, близько 16:30 пасажирський літак, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області, загинули близько 300 осіб.

У пабліку сепаратистів "Зведення від Стрелкова Ігоря Івановича" в соцмережі "Вконтакте" з'явилося повідомлення, що бойовики у четвер збили літак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram