ГоловнаПолітика

На Донеччині розбився пасажирський літак (оновлюється)

На борту було близько 300 осіб

Пасажирський літак розбився в Донецькій області, північніше Тореза.

Про це пише координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у своєму "Фейсбуці".

О 16.20 зник зв'язок наземних служб у Києві та Ростові з авіалайнером компанії Malaysia Airlines, який здійснював рейс Куала-Лумпур - Амстердам.

"Українські силовики зі складу сил АТО не мають в зоні проведення операції засобів ППО. Разом з тим засоби ППО постійно застосовують у цьому регіоні проросійські терористи і підрозділи ЗС Росії", - зазначив Тимчук.

Російський "Интерфакс" з посиланням на джерела в авіаційних колах і правоохоронних органах України повідомляє, що "Боїнг 777" за 50 км до входження у повітряний простір Росії несподівано почав знижуватися, і згодом його виявили палаючим на землі на території України.

За даними співрозмовника агентства, на борту перебувало 280 пасажирів і 15 членів екіпажу.

Російський кордон лайнер повинен був перетнути приблизно о 16:25.

Офіційний речник АТО Владислав Селезньов заявив, що літак не належить силам АТО.

"Наша авіація сьогодні не працювала", - сказав він РБК-Україна.

Раніше у четвер речник РНБО Андрій Лисенко повідомив, що у бойовиків з'явилися ракетно-зенітні комплекси, здатні збивати літаки на великих висотах, у тому числі і комплекс "Бук".

"У нас є інформація, що проходили деякі установки на територію України, які мають можливість збивати літаки на великих висотах. Серед них була і установка "Бук", - повідомив Лисенко.

У своєму твіттері Malaysia Airlines підтверджує втрату зв'язку з рейсом MH17 з Амстердама.

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у своєму Facebook написав, що вранці було зафіксовано переміщення ракетного комплексу "Бук" з боку Тореза в Сніжне.

"Щойно над Торезом терористами з люб'язно переданого Путіним зенітно-ракетного комплексу "Бук" було збито цивільний літак Куала-Лумпур - Амстердам. Сьогодні вранці місцевими патріотами було зафіксовано переміщення цього комплексу з боку Тореза в Сніжне. Загинуло 280 пасажирів і 15 членів екіпажу", - написав він.

Державна авіаційна служба на початку липня закрила повітряний простір для цивільних повітряних суден у зоні антитерористичної операції. Дозволено лише транзит повітряних суден, що здійснюють польоти вище 260 ешелону (висота 7900 метрів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram