ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затвердив приватизаційний список на 2014 рік

Уряд відклав продаж "Турбоатому", але позбудеться ОПЗ

Кабмін затвердив приватизаційний список на 2014 рік
Фото: obozrevatel.com

Кабмін у четвер затвердив перелік об'єктів для приватизації у 2014 році. До нього увійшли 164 об'єкти, зокрема низка енергетичних компаній і Одеський припортовий завод.

Номінальна вартість пакетів акцій, які увійшли до переліку, - 3 млрд грн, ринкова вартість - 15 млрд грн, заявив виконувач обов'язків голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко.

За його словами, ФДМ за допомогою Міністерства закордонних справ та інших відомств, має намір провести потужну піар-компанію з залучення інвесторів для об'єктів, що виставляються. "Задарма ніхто об'єкти не віддаватиме", - сказав Парфененко.

До списку включено 78,3% "Центренерго"; по 25% - "Дніпроенерго", "Київенерго", "Дніпрообленерго", "Західенерго", "Донецькобленерго", "Вінницяобленерго", "Чернівціобленерго", "Закарпаттяобленего", "Сумиобленерго" і "Донбасенерго"; 60,2% "Запоріжжяобленерго", 70% "Миколаївобленерго", 51% "Тернопільобленерго", 65% "Харківобленерго", 70% "Хмельницькобленерго", 25% "Одесаобленерго", 46% "Черкасиобленерго"; 100% Миколаївської ТЕЦ, 99,99% Одеської ТЕЦ, 99,8% Херсонської ТЕЦ; 99,6% Одеського припортового заводу і 50% ПАТ "Азовмаш".

При цьому в ньому немає ні "Укрнафти", ні Запорізького титаномагнієвого комбінату, ні "Сумихімпрому", ні "Турбоатому". Спочатку всі вони були в проекті переліку об'єктів для приватизації в 2014 році, але на засіданні урядового комітету 11 липня вирішено виключити ці підприємства зі списку.

Парфененко пояснив, що виключення "Укрнафти" пов'язано з тим, що компанія наразі знаходиться серед заборонених до приватизації об'єктів. "Сумихімпром" наразі не готовий до приватизації, оскільки компанія два роки знаходиться в стані санації і її кредитна заборгованість становить близько 1 млрд гривень. А що стосується ЗТМК, то статут спільного підприємства, створеного на його базі, передбачає, що недержавний його учасник має пріоритетне право на купівлю державної частки, але держава ще не готова продавати його на таких умовах.

Нагадаємо, прем'єр Арсеній Яценюк заявляв, що уряд має намір провести наймасштабнішу приватизацію за 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram