ГоловнаПолітика

17 українських військових переправили в РФ для надання меддопомоги, - РНБО

Влада докладає всіх зусиль, щоб повернути українців на Батьківщину

Внаслідок інтенсивних обстрілів кордону 17 українських військовослужбовців, які отримали поранення різного ступеня тяжкості, були переправлені для надання медичної допомоги на територію РФ, один боєць Національної гвардії загинув. Про це спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив сьогодні на брифінгу в Києві, інформує УНІАН.

"Вчора в результаті інтенсивних обстрілів терористів в районі державного кордону України неподалік від пунктів Куйбишеве і Гукове 17 українських військовослужбовців, які отримали поранення різного ступеня тяжкості, були переправлені для надання медичної допомоги на територію РФ. Це дозволило врятувати життя нашим військовим", - заявив він.

"На жаль, сьогодні вранці один боєць Національної гвардії від отриманих ран помер", - додав Лисенко. За його словами, влада докладає всіх зусиль, щоб повернути українців на Батьківщину.

Нагадаємо, журналіст Всеволод Филимоненко повідомляє, що ФСБ затримала українських прикордонників, яких бойовики залповим вогнем відтіснили на територію РФ.

"Сьогодні, в прикордонному районі Луганської області, українська 72-а прикордонбригада, у складі 15 бійців, займалася вантаженням трупів у рефрижератор. У цей час, бойовики "ЛНР" почали обстріл наших солдатів з системи "Град". Наші бійці встигли піти в сховище, але п'ятеро все одно отримали важкі поранення. Обстріли не припинялися, довелося відступати, терористи залповим вогнем витіснили українських солдатів на територію РФ, де їх вже чекали співробітники ФСБ. Комітетники заарештували всіх до єдиного і доставили в госпіталь в російському населеному пункті Гукове", - повідомив журналіст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram