ГоловнаПолітика

Українських і польських депутатів не пустили до Надії Савченко

Депутати змогли передати українській льотчиці лист від Порошенка

Українських і польських депутатів не пустили до Надії Савченко
Надежда Савченко
Фото: Скрин-шот с YouTube

Народних депутатів України та депутатів Польського сейму не пустили до льотчиці Надії Савченко, яку утримують в СІЗО російського Воронежа. Про це повідомив в ефірі одного з українських каналів народний депутат Олександр Бригинець, який не зміг дістатися до Воронежа (РФ) через затримання його в аеропорту Мінська, інформує УНІАН.

Водночас, за його словами, народний депутат Оксана Продан змогла передати Савченко лист від президента України Петра Порошенка.

"Мої колеги отримали відмову у зустрічі з Надією Савченко, але все-таки позитивні новини є: Надія передала відкритий лист через російського омбудсмена. А мої колеги, в свою чергу, через адвоката передали Надії лист президента. Чекаємо новин", - написав Бригинець на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, російська влада інкримінує Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.

Як повідомляли, 16 липня до Савченко вперше пустили українського консула. Вона розповіла йому, що її доставили в Росію з мішком на голові. Хоча російська сторона заявляла про те, що льотчицю затримали на території РФ як біженку, яка незаконно перетнула кордон.

Україна вимагає від РФ негайно звільнити українську льотчицю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram